HasKonyalı Yalıkavak

Hakkımızda

HasKonyalı Yalıkavak

Sevgili Misafirlerimiz;

Siz seçkin misafirlerimizi şu anda Ege’nin en sağlıklı en leziz yemeklerini tadacağınız Has Konyalı’da ağırlıyoruz. Siz bu menüdeki muhteşem lezzetler arasından seçim yaparken, biz size keyifli bir ortam sunabilmenin heyecanı içerisindeyiz. Alnımızın akıyla çıktığımız resmi denetimler biryana; bizim için en önemli kriter, sizlere hizmette kusur etmeden sağlıklı ve hijyenik bir ortamda servis yapmak ve sizi en iyi şekilde ağırlamaktır. Biliyoruz ki restoranlarımızdan sizi mutlu uğurladığımız her gün, bizi mutlu yarınlara hazırlıyor. Biz yıllardır her gün; bu düşüncelerle ve aynı heyecanla sizleri bekliyoruz. Konuğumuz olarak bizleri onurlandırdığınız için sizlere teşekkür ederiz. Afiyet olsun...

İhtişamlı Zengin ve Lezzetli Konya Mutfağı

Konya Mutfağı, Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevi adap ve erkânıyla yoğrulan muhteşem bir oluşumdur. 13. Yüzyıldan günümüze koyduğu kurallarla klasik özellikler taşıyan, hatta Klasik Türk Mutfağı’nın dayandığı ana köklerden birini oluşturan Konya Mutfağı, Türk Halk Mutfağının dışında tutulması gereken bir mutfaktır. Konya Mutfağı, mutfak mimarisi, araç gereçleri, yemek çeşitleri, pişirme yöntemleri, sofra düzenleri, servis usulleri, kış için hazırlanan yiyecekleriyle kendine özgü bir mutfak ve bu mutfakla ilgili inanılmaz zenginlikte bir mutfak kültürü meydana getirmiştir. Selçuklu saraylarında altın tepsi ve sahanlarda yemeklerin Oğuz resmine uygun olarak düzenlendiği; mutfakla ilgili ilk ekipleşmenin Mevlevi Mutfağı’nda başladığı, dünyada adına muhtemelen anıt mezar yaptırılan ilk aşçıbaşının Konya’da bulunduğunu söylemek Konya Mutfağı’nın ihtişamını belirtmeye yetecektir. Konya’da dışarı yemekleri olarak üç nefis yiyecek dikkati çeker. Fırın Kebabı, etli ekmek, peynirli pide. Yakın yıllarda bunlara peynirli ve etli içle hazırlanan karışık pide de eklenmiştir. Bu üç yiyecek Konyalıların olduğu kadar yabancıların da çok ilgisini çeken yiyeceklerdir.

 

Hakkımızda